• BIND - Sarah

BIND : Open for Business

Een nieuwe start voor BIND Consultancy


Het eerste jaar is om ge-vlo-gen. Tijd voor reflectie.

In een voortdurend veranderende arbeidsmarkt met een hevige, doch vriendschappelijke oorlog voor talent is BIND blijvend op zoek gegaan naar de meerwaarde.

Als startende ondernemer is het boeiend, druk, spannend en vooral ook wel wat zoeken.


En voor dat zoeken was er dan weer niet altijd evenveel tijd, want ik was dus ook vooral aan het bouwen. Bouwen aan mezelf als professional en bouwen aan BIND als zaak.


Een aantal overpeinzingen die regelmatig zijn teruggekomen:

  • Hoe stel ik nu mezelf voor? - Hoewel ik al even meedraai in commerciële rollen en ook lesgeef in sales, ondervond ik hoe moeilijk het was om kernachtig weer te geven waar ik voor sta. Een elevator pitch. Het is een zoeken geweest tussen al mijn interesses. Enthousiast nam ik nl. heel graag nieuwe uitdagingen aan die mij buiten mijn comfort zone plaatsten. En dat doe ik nog steeds. Alleen nu wel meer binnen een specifiek kader.

  • Ben ik nu een coach of een consultant? - Ik ben een consultant en nu ook een zaakvoerder. Enerzijds adviseer ik bedrijven op het vlak van HR in het algemeen en/of in instroom/doorstroom van medewerkers in het bijzonder. Anderzijds is BIND Consultancy een collectief van freelancers die organisaties begeleiden op verschillende HR vlakken. Als consultant begeleid ik organisaties en individuen in het tot verbinding komen met elkaar. Dit houdt dan uiteraard dan ook voor een deel coaching in: van individuen, leidinggevenden, teams en organisaties.

  • Time management & balans - Ik heb geen work life balans. Klinkt als een recept voor een burn-out? Nee hoor. Ik heb een 'werk - vrije tijd' balans. Mijn werk is namelijk ook een heel belangrijk deel van mijn leven en staat er niet los van. Het is er deel van. Dat was even zoeken maar ik heb er een weg in gevonden. Meestal dan toch. Soms. Ok, het is dus nog wat zoeken.

  • Alleen blijven of een team vormen - Het werken als freelancer is leuk, gevarieerd maar ook wel wat 'alleen'. Je stapt binnen in een organisatie en neemt een rol op in een team maar je bent er tegelijk ook weer niet écht deel van. Een dunne evenwichtslijn. Dus heb ik besloten mijn eigen team te vormen. BIND Consultancy is nu niet meer Sarah Tijskens, de freelancer, maar een organisatie actief in HR Dienstverlening.

Het heeft dus vorm gekregen.

En WAT ben ik blij ermee!


Wil je graag deel worden van mijn team?

Of wil je een samenwerking aangaan met BIND?

Of gewoon eens een koffie drinken en van gedachten wisselen?

Contacteer me dan op info@bindconsultancy.com of op 048507331889 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven