• BIND - Sarah

Joepie, STRESS!

Een paar weken terug volgde ik een 'aha' workshop bij Katrien Voorspoels van het 'Huis voor Veerkracht'. Een aha workshop? Ja. 'Aha, eindelijk, iemand die verwoordt hoe ik het voel en zie! Aha, zo kan het dus ook.' 'Aha, laten we dat nu met zijn allen eens anders bekijken.'

Zo dus, een AHA workshop.


Stress, het is nogal wat. Het woord alleen al brengt menigeen onder ons in een acuut momentum van kramp in de buik tot verstijfde nekspieren. En spreken we over stress, dan spreken we ineens ook over termen als overspannenheid en ... burn-out.

Katrien verwoordde het mooi: 'we zitten in een collectieve angstpsychose rond stress'. Elke dag worden we in elk magazine uitgenodigd na te denken over hoe we nu stress kunnen mijden. We gaan met zijn allen yoga doen. We mediteren tegen de sterren op. We gaan 4 keer per week sporten 'om ons hoofd leeg te maken', eten tegen stress, etc etc.


En DAT, lieve mensen, bezorgt mij nu stress. Het moeten vermijden van het woord en vooral van het gevoel. Versta me niet verkeerd: ik hou van gezond en lekker koken en yoga brengt ook mij tot rust. Alleen, het werkt voor mij ook echt alleen maar als ik het echt doe omdat ik er zin in heb en omdat ik dan ook kan genieten van het moment. Het werkt niét, als ik het MOET gaan doen. En het werkt al helemaal niet als anderen mij ertoe pushen : 'want ik moet toch zo opletten dat ik er niet over ga'.


Ik hou van stress! Voilà, het is eruit. Ik kan niet zonder stress. Het is datgene wat mij voedt, het is datgene wat mij drijft. Het is datgene dat ervoor zorgt dat ik zaken vastpak, een planning maak én ook aanhoudt en dat ik betere resultaten neerzet. Ik hou van stress.

En wordt het mij dan eens allemaal te veel dan ga ik liefst van al, plat in de zetel, voor TV hangen of wat lezen in een boek met daarbij een pot ijs of een kom chips. Geen gedoe, geen inspanning, geen gepraat, ... niets van dat alles. Enkel ik en mijn guilty pleasures.

Een moment van 'niets moet'.

Heerlijk.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven